Veelgestelde vragen

Hieronder staan de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen.
Staat je vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in waarna je zo spoedig mogelijk antwoord krijgt.

· Hoe oud moet je minimaal zijn om pianolessen te (mogen) volgen?

Veel mensen vragen zich af wat de ideale leeftijd voor kinderen is om te starten met het volgen van pianolessen. Hoewel er geen regel voor bestaat is doorgaans de ideale leeftijd 7 of 8 jaar. Starten op 5- of 6-jarige leeftijd is mogelijk, maar vraagt meer begeleiding van de ouders bij het studeren. Omdat jonge starters meestal een kortere spanningsboog hebben, worden in overleg kortere pianolessen gegeven. Oudere kinderen en pubers pikken het notenlezen en pianospelen iets sneller op, maar willen vaak ook eerder moeilijk repertoire kunnen spelen. Jong geleerd is oud gedaan, maar met realistische wensen en voldoende geduld kan je op elke leeftijd starten met pianoles.

·Kunnen volwassenen ook pianolessen volgen bij Imke Vermeulen?

Je bent nooit te oud om piano te leren spelen,dus ook volwassenen zijn van harte welkom in mijn lespraktijk. Net als mensen die in het verleden piano hebben gespeeld en nu opnieuw willen starten. Bij volwassenen wegen de wensen en mogelijkheden van de leerling zwaarder mee dan bij jonge beginners. In overleg richten we ons bijvoorbeeld vooral op quattre-mains/kamermuziek, lichte muziek of (eenvoudige) meesterwerken.

· Ik wil eerst een keer komen kijken, kan dat?

Natuurlijk, je mag bij een of meerdere lessen meekijken of kunt een proefles aanvragen waarin je kennismaakt met de docente. Om echt goed kennis te maken met het pianospelen adviseer ik om minimaal 10 lessen uit te proberen. Zo kun je kijken of het is wat je ervan verwachtte. Mocht je na deze proefperiode besluiten om niet verder te gaan met het volgen van pianolessen, dan geldt bij wijze van uitzondering geen opzegtermijn van twee maanden.

· Wat zijn de voordelen van pianoles volgen bij Imke Vermeulen?20150624_185144

Naast het geven van pianolessen organiseer ik 2 tot 3 keer per jaar een leerlingenconcert. Iedereen die goed gestudeerd heeft kan die middag of avond aan familie, vrienden etc. laten horen wat hij/zij geleerd heeft. Verder is er 1x per jaar een muzikaal uitstapje naar een museum, concert(zaal), ….

Bij voldoende belangstelling organiseer ik voor volwassenen thema-avonden, met korte optredens, luisterfragmenten en informatie over het thema.

· Wanneer kan ik beginnen?

Je kunt het hele jaar door beginnen met pianolessen. Gelijktijdig met een nieuw schooljaar (eind aug./begin sept.) starten heeft de voorkeur vanwege het roosteren, maar is dus niet noodzakelijk.